Interview met reisleidster Gabriëlla de Boer 

Gabriëlla de Boer werkte vanaf haar 20e tot haar 36e voor diverse grote reisaanbieders. Zij heeft veel mooie plaatsen op de wereld gezien en werkt nu freelance met www.vluchtboeken.nl. Wij interviewde haar.

 

Wanneer ben je begonnen met werken in de reisbranche?

De reisbranche was meteen mijn eerste sector waarbinnen ik een loopbaan startte. Op 1 juni 1998 trad ik in dienst bij een klein kantoor in Amsterdam.”

Hoe was je start in de reisbranche?

Je kunt je voorstellen dat wanneer je op 1 juni start dat het meteen een hectische periode is.  Het is het begin van de zomer. Het kantoortje had twee vennoten die eigenlijk dag- en nacht aan het werk waren. Mijn eerste opdracht was als gids/reisleidster voor een groep van twaalf vakantiegangers mee naar Spanje te gaan.

Welke opleiding had je nodig om bij dit reisbureau aan de slag te kunnen?

In de vacature stond destijds een opleiding in de richting toerisme. Maar ik had alleen een VWO-diploma met talen. Ik sprak Nederlands, Engels, Duits en een beetje Frans. Zij wilden mij gelukkig een kans geven. Inmiddels spreek ik heel goed Engels, Duits, Frans en Spaans.

Waar werk je nu?

Sinds kort. ben ik gestopt met werken. Het was niet langer te combineren met mijn gezin. Ik ben nu fulltime moeder van een dochter van enkele maanden en één van 2 jaar. Het was wel even wennen in het begin maar nu bevalt het mij nu uitstekend.

Mis je het werk niet?

Soms wel. Maar ik pak het af en toe nog freelance op. Afgelopen mei heb ik nog een groepje van zes begeleid naar Egypte. Dat was zeer leuk!”

Hoe zie je de toekomst?

"De aankomende jaren ben ik nog fulltime moeder. En af en toe ga ik als freelancer aan de slag. Maar alleen als er leuke aanbiedingen langs komen. Ik krijg af en toe opdrachten om als gids/reisleidster mee te gaan tijdens een vakantie. Ik regel dan alles en boek de tickets voornamelijk via www.vluchtboeken.nl. Zij zijn goed en goedkoop. Zo houd ik een binding met het werk."