Administratief medewerker (m/v)

Als administratief medewerker maak je onderdeel uit van het team Administratie & Secretariaat. Samen met je collega’s van dit team ben je verantwoordelijk voor de gehele (financiële) administratie en receptiewerkzaamheden. De klassieke administratief medewerker is een spin in het web van de dagelijkse afhandeling van administratieve werkzaamheden zoals behandelen van post, telefoon en e-mail.

Voordelen van het beroep administratief medewerker zijn:

- Zelfstandig, maar ook in teamverband werken 

- Marktconform salaris

- Parttime mogelijkheden

- Doorgroeimogelijkheden

 

Nadelen van het beroep administratief medewerker zijn:

- Er zijn geen noemenswaardige nadelen aan het beroep te melden. 

 

Wat ga je doen?

Zodra je ’s-morgens binnenkomt start je jouw computer op en kijk je welke nieuwe taken en e-mails zijn binnengekomen. Je bereidt je voor op de werkzaamheden van die dag. Zodra al je collega’s van Administratie & Secretariaat binnen zijn houden jullie een informeel koffieoverleg. Jullie bespreken welke taken uitgevoerd moeten worden.

Als administratief medewerker verricht je alle administratieve werkzaamheden. Dit zijn o.a.:

- Afhandelen van binnengekomen post

- Afhandelen van binnengekomen e-mails

- Afhandelen van telefoonverkeer

- Archivering

- Ondersteuning van de financiële administratie

- Overige ad hoc werkzaamheden

 

De afdeling Administratie & Secretariaat bestaat uit:

- Facturatie

- Receptie

- Debiteurenbeheer

- Crediteurenbeheer

- Grootboekadministratie

- Salarisadministratie

 

Er zijn dus mogelijkheden om door te groeien naar Allround medewerker Financiële Administratie (m/v) of Salarisadministrateur (m/v). Je taken richten zich dan op de verwerking van de financiële administratie of salarisadministratie.

Als administratief medewerker heb je een leuke, afwisselende baan. Het is belangrijk dat je nauwkeurig bent en dat je goed kunt omgaan met computersystemen zoals Word, Excel en Outlook. Je hebt meestal een vaste werkplek en je werkt regelmatige uren.  Meer informatie over het beroep administratief medewerker vind je op beroepen.nl

Welke opleiding heb je nodig voor de functie administratief medewerker?

Meestal zijn er voor de functie administratief medewerker geen strikte opleidingseisen. Een mavo of havo diploma is vaak voldoende. Vroeger werden veel opleidingen aangeboden voor de klassieke functie van administratief medewerker. De functienaam is eigenlijk een ruime omschrijving van veel taken. Veel daarvan zijn door de opkomst van het internet overgenomen door bijvoorbeeld medewerkers klantencontactcentrum of webcare medewerkers.  

  

Jouw competenties

- Accuraat

- Integer

- Flexibel

- Communicatief vaardig

- Teamplayer

- Klantgericht

 

Brutoloon

Het salaris van een administratief medewerker is doorgaans €1.864 bruto per maand bij 1 jaar werkervaring. Werk je minimaal 10 jaar in dezelfde functie dan verdien je meer. Het salaris zal dan gemiddeld €2.341 bruto per maand bedragen. Daarnaast heb je recht op 8% vakantietoeslag en reiskostenvergoeding voor woning-werk.  

CAO 

Je salaris en arbeidsvoorwaarden worden conform de CAO vastgesteld die van toepassing is op de sector, bedrijfstak of onderneming waarin je werkzaam bent. 

 

De baan administratief medewerker is iets voor jou wanneer:

- Je accuraat kunt werken

- Je zelfstandig kunt werken

- Je daarnaast ook een teamplayer bent

- Je communicatief vaardig bent

- Je goed om kunt gaan met Word, Excel en Outlook

- Je de Nederlandse taal in woord en geschrift goed beheerst  

 

Vervoer

Als administratief medewerker is het niet nodig dat je reist voor je werk. Je kunt je werk dus bereiken per openbaar vervoer, auto of fiets.