Junior Java Software Ontwikkelaar

Als beginnend Java ontwikkelaar ga je deel uitmaken van een gedreven team van professionals. Van startende Java ontwikkelaars wordt verwacht dat zij leergierig zijn en het liefst al enige ervaring hebben met programmeren van (web-) applicaties. Je bent een type dat snel leert en gaandeweg doorgroeit naar een ervaren Java ontwikkelaar.

Voordelen van het beroep junior Java ontwikkelaar

- Je leergierige karakter wordt optimaal gestimuleerd

- Je leert veel in korte tijd

- Je hebt de kans om door te groeien naar een professional in Java Development

- Je komt te werken in een dynamische omgeving 

 

Nadelen van het beroep junior Java ontwikkelaar

- Veel werken achter het computerscherm

Het werk als junior Java ontwikkelaar

Java is een populaire programmeertaal die gemakkelijk geleerd kan worden. Als startende ontwikkelaar specialiseer jij je tot Java ontwikkelaar in slechts enkele maanden. Java kan gebruikt worden voor eenvoudige applicaties tot aan complexe en uitgebreide bedrijfstoepassingen. Zodra je bent aangenomen als junior Java ontwikkelaar ga je direct een trainingsprogramma volgen. Dit gebeurt meestal via het aanleren van theoretische kennis in combinatie met on-the-job training. Je gaat onderdeel uitmaken van een team van ontwikkelaars waardoor je de Java techniek snel eigen maakt. Het delen van kennis is een belangrijk onderdeel binnen het team. Je werkt dagelijks op kantoor maar ook vaak op locatie bij de klant. Dit is vooral als je werkt voor een ICT-bedrijf dat web applicaties ontwikkelt in opdracht. 

 

Waar kan ik werken?

Je kunt bijvoorbeeld gaan werken voor Experis. Zij bemiddelen professionals in Finance, IT, Engineering en Management Assistance.

 

Welke opleiding heb je nodig voor de functie junior Java ontwikkelaar?

Over het algemeen wordt een HBO-diploma of een WO-diploma gevraagd voor deze functie. Het liefst in de richting informatica. Ook studerend voor het diploma kan soms voldoende zijn. Vaak is aantoonbare affiniteit met ontwerp, programmeren of ontwikkelen een pré. 

Een opleiding tot junior Java ontwikkelaar kun je hier volgen:  

Java trainingen

 

Welke competenties, skills en vaardigheden worden gevraagd van een junior Java ontwikkelaar?

- Analytisch vermogen

- Resultaat gerichtheid

- Kritisch

- Leergierig

- Creatief

- Flexibel

- Enthousiast

- Assertief 

 

Waar kun je werken als junior Java ontwikkelaar?

Als junior Java ontwikkelaar kun je aan het werk bij ICT-bedrijven die web applicaties ontwikkelen voor klanten. Je leert dan snel de Java taal door de vaak uiteenlopende opdrachten die je krijgt. Maar je kunt ook aan het werk voor grotere ondernemingen met een eigen ICT-afdeling voor het ontwerp, bouwen en beheren van web applicaties voor intern gebruik. Een baan bij de overheid behoort ook tot de mogelijkheden. Je bent dan als ambtenaar werkzaam aan systemen in gebruik van de overheid. 

 

Kansen op de arbeidsmarkt

Er is een redelijk goed arbeidsperspectief voor de functie junior Java ontwikkelaar. Er zijn redelijk veel vacatures.

 

Doorgroeimogelijkheden voor een junior Java ontwikkelaar

Na het afronden van je opleiding tot Java ontwikkelaar en ruime werkervaring die je hebt opgedaan binnen diverse bedrijven kun je doorstromen naar:

- Senior Java ontwikkelaar 

 

Brutoloon

Het salaris van een junior Java ontwikkelaar bedraagt ongeveer €2.500 bruto per maand. Deze salarisindicatie is een gemiddelde in de branche en is afhankelijk van je opleiding en werkervaring. 

 

CAO

Over het algemeen is er bij een ICT-bedrijf geen CAO van toepassing. De onderhandelingen over je salaris en over de arbeidsvoorwaarden zal je zelf moeten voeren. Ben je als junior Java ontwikkelaar werkzaam voor een bedrijf in een andere branche dan ICT of werkzaam voor de overheid kan het zijn dat je wel onder een CAO valt. 

 

De baan junior Java software ontwikkelaar is iets voor jou wanneer:

- Je (aantoonbare) interesse hebt in IT.

- Je resultaatgericht bent

- Je een hands-on mentaliteit hebt

- Je graag in teamverband werkt

- Je enthousiasme kunt brengen in de groep

- Je kritisch en leergierig bent

- Je creatief en flexibel bent

 

Vervoer

Bij de functie van junior Java ontwikkelaar wordt niet direct verwacht dat je een rijbewijs of auto bezit. Je kunt je binnen deze functie vaak goed met openbaar vervoer verplaatsen. Werk je voor een ICT-bedrijf dat applicaties bouwt voor klanten kan het zijn dat je vaker op locatie moet werken. Het is dan ook mogelijk dat je een auto van de zaak wordt aangeboden.