Risico- en Verzekeringsadviseur particulieren(m/v)

Risico- en Verzekeringsadviseur

Voel jij je aangesproken tot dienstverlening en kwaliteit? Geef jij graag particuliere klanten advies over verzekeringen en leningen waarbij je deze klant altijd centraal stelt? Dan is de functie Risico- en Verzekeringsadviseur particulieren waarschijnlijk wel iets voor jou!

 

Positieve punten van deze baan zijn:

 • Veel contact met mensen
 • Adviserende rol
 • Marktconform salaris
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

 

Negatieve punten van deze baan zijn:

 • Ook werken in de avonduren en in de weekenden
 • Gedeeltelijke beloning op basis van targets
 • Eventueel een fiscale bijtelling op je loon vanwege de bedrijfsauto

Wat ga je doen?

Als risico- en verzekeringsadviseur particulieren ga je dagelijks op pad om particuliere klanten van verzekeringsadvies te voorzien. Je bezoekt de klanten thuis of je nodigt ze uit op kantoor en neemt de bestaande verzekeringsportefeuille door en maak je een weloverwogen risico-inventarisatie.

In deze functie houd je nauw contact met je collega’s van de binnendienst. Samen zorgen jullie voor klanttevredenheid en omzetgroei binnen jouw klantenportefeuille. Je hebt tevens oog voor cross selling. Zie je kansen voor andere bedrijfsonderdelen van jouw werkgever dan benut je deze direct. Het gaat erom dat je samen met je collega’s de onderneming laat groeien.

Het particuliere adviesteam zorgt voor de nodige marketing en nieuwe acties om goede nieuwe leads te kunnen genereren. Als risico- en verzekeringsadviseur neem jij ook deel in een periodiek overleg waarbij je inbreng vanuit het veld een belangrijke bijdrage is.

Je bezoekt de klanten overdag, in de avonduren en soms ook in het weekend. Je komt bij de klanten thuis nadat er door de binnendienst een afspraak is gemaakt. Je luistert goed naar de wensen van de klant en je maakt een duidelijke analyse van de huidige situatie met betrekking tot de verzekeringsproducten en lopende leningen. Dit kunnen schadeverzekeringen, spaarpolissen, opstalverzekeringen, pensioenverzekering en dergelijke zijn. Op basis van deze informatie maak je een heldere en duidelijke risico-inventarisatie en doe je voorstellen voor risicospreiding en premiebesparingen. Op verzoek laat je de binnendienst een uitgewerkte offerte opsturen naar de klant.

 

Welke opleiding heb je nodig voor deze functie?

Voor deze functie wordt een HBO-opleiding gevraagd. Om als financieel adviseur aan het werk te kunnen gaan ben je tevens in het bezit van een geldige beroepskwalificatie. Dit houdt in dat je in het bezit bent van Wtf basis. Heb je inmiddels ook de diploma’s voor ‘Inkomen’ en voor ‘Schadeverzekeringen’ behaald dan is dit zeker een pluspunt.

Je zult jaarlijks diverse keren naar trainingen en cursussen worden gestuurd om je kennis op peil te houden en zodat je nieuwe wet- en regelgeving tot je kunt nemen.

 

Jouw competenties

 • Analytisch
 • Ambitieus
 • Ondernemerschap
 • Onafhankelijkheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Communiceren
 • Luisteren

 

Brutoloon

Je kunt rekenen op een marktconform salaris van €2.250 tot €3.400 bruto per maand.

 

CAO

Jouw werkgever volgt de cao voor het verzekeringsbedrijf.

Voordelen die meestal bij de baan risico- en verzekeringsadviseur horen zijn:

Salaris

Je ontvangt een marktconform salaris waarbij een deel op basis van behaalde resultaten zal zijn.

Vakantiegeld en bonussen

Je hebt recht op 8% vakantiegeld over je bruto jaarloon. Daarnaast deel je mee in de winst en ontvang je bij goed presteren jaarlijks een bonus.

Arbeidsuren en vakantiedagen

Je werkt 40 uur per week en je hebt recht op 26 doorbetaalde vakantiedagen per jaar.

Onkosten- en overwerkvergoeding

Je ontvangt een maandelijkse onkostenvergoeding voor kleine kosten. Denk hierbij aan parkeer-, tol- en kosten voor het laten wassen van de bedrijfsauto. Ook een vergoeding voor koffie of thee onderweg wordt hiermee vergoed.

Een vergoeding voor eventueel overwerken ontvang je niet. Jouw werkgever verwacht dat je bepaalde targets haalt binnen de afgesproken periode. Het is aan jou om deze te halen. Ook al moet je hiervoor soms een uurtje extra werken.

Pauzes

Je hebt in principe recht op één uur pauze per dag. Maar omdat je in de buitendienst zit ben je grotendeels vrij in het invullen van jouw pauzes.

 

Wat je verder nog weten moet

Let op bij het solliciteren welke targets worden opgelegd. Het kan zijn dat deze moeilijk haalbaar blijken te zijn.

 

De (bij-) baan risico- en verzekeringsadviseur is iets voor jou wanneer:

 • Jij leergierig bent en je door middel van scholing verder wilt bekwamen in het vakgebied
 • Jij resultaatgericht bent zonder het belang van de klant of jouw werkgever te vergeten
 • Jij geen probleem hebt met halen van opgelegde targets
 • Jij een commerciële, advies- en servicegerichte instelling bezit
 • Jij communicatief zeer vaardig bent in zowel schrift als mondeling
 • Jij geen problemen hebt met een assessment
 • Jij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen of bereid bent deze aan te vragen

 

Vervoer

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je beschikt over een rijbewijs B. Van jouw werkgever krijg je de beschikking over een personenauto die je ook voor privé mag gebruiken.

 

Zoeken naar vacatures