Shop Advisor (m/v)

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan ons aanbod om internationaal Shop Advisor te worden.

Shop Advisor

 

Wat zoeken wij?

Een man of vrouw die kansen signaleert op het gebied van fashion, gadgets of energie, en weet deze kansen te benutten. Je gaat als internationaal Shop Advisor  mee in de trend van internationale fashion, innovatieve ontwikkelingen en noemenswaardige energiebesparingen. Je hebt een groot netwerk waarbij je geen mogelijkheid onbenut laat om deze uit te breiden. Je volgt nauwlettend de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en je deelt deze kennis binnen het team. Je bent een vraagbaak voor zowel interne als externe partijen.

De kansen die jij signaleert weet jij eenvoudig om te zetten naar content. Omdat jij innovatief, creatief en ondernemend opereert bouw je een stevige positie op die je vervolgens omzet in geld. Daarnaast weet jij gemakkelijk je stempel te drukken tijdens feestjes, winkelopeningen en beurzen. Jouw uitgebreide kennis van de markt leidt tot een gevarieerd pakket van blogs en adviezen die soms globaal zijn en dan weer gedetailleerd. En er altijd op gericht zijn om de bezoekers een juiste keuze te laten maken.

Wat vragen wij?

  • Minimaal 5 jaar werkervaring in de fashion, techniek of op de energiemarkt
  • Een flinke dosis inzet en doorzettingsvermogen
  • Een sterke communicatief vaardige en gedreven teamplayer
  • Een creatieve schrijver of schrijfster

Wat bieden wij jou?

  • Een eigen inkomen door klanten te helpen een goede keuze te maken
  • Een dynamische functie waarbij je plaat onafhankelijk kunt werken (overal ter wereld)
  • Geen vaste werktijden
  • Een baan met gratis monsters, samples, uitnodigingen, feestjes, openingen, beurzen en proefritten

 

Wat ga je doen?

Om te beginnen aan dit werk heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Dit kan echt heel goedkoop. Voor slechts 1 of 2 euro registreer je hier al een domeinnaam. En webhosting heb je hier voor 50 eurocent per maand. Deze kosten haal je er gemakkelijk weer uit.

 

Het kiezen van een geschikte domeinnaam, stap 1

Misschien loop je al tijden rond met een leuke domeinnaam? Of heb je zowel een leuk idee? Zo niet, tik dan eens in Google in waarover je wilt gaan bloggen. Wanneer je nu niet ergens op klikt geeft Google je een aantal suggesties. Deze bovenste suggesties zijn zeer geschikt om een leuke domeinnaam van samen te stellen. Immers dit is waar mensen op zoeken als ze iets willen weten waarover jij gaat bloggen.

 

Een website of blog maken, stap 2

Ook dit is kinderlijk eenvoudig. Je hebt zojuist jouw domeinnaam en webhosting geregeld en je kunt nu de sitebuilder gebruiken om in een paar tellen een website of blog toe te voegen dat voor jou doelgroep op maat is gesneden. Jouw nieuwe website of het blog is direct te gebruiken en online te zetten.

 

Een disclaimer en een privacy statement toevoegen, stap 3

Een vrijwaring voor eventuele juridische gevolgen is natuurlijk noodzakelijk. Een verkeerd geplaatste foto of een kritisch artikel kan soms voor problemen zorgen. Via disclaimer-maken.nl en via privacy-statement-maken.nl heb je dit snel uitgesloten. Vul slechts enkele gegevens in en binnen 3 minuten heb je een prima disclaimer en een prima privacy statement die aan alle eisen voldoen.

 

Content toevoegen, stap 4

Hier begint je echte werk. Het toevoegen van content. Het is belangrijk dat je dit regelmatig doet. En het liefst iedere dag. Geen inspiratie? Weet je niet waarover je moet bloggen? Geen probleem. Vraag gratis monsters of samples op bij relevante bedrijven of fabrikanten. Gegarandeerd dat sommigen hier graag aan mee werken, als jij er een leuk artikel over wilt schrijven. Of maak een Google alert aan. Je ontvangt dan over jouw vakgebied dagelijks het laatste nieuws zodra het op internet verschijnt. Inspiratie genoeg, lijkt mij!

 

Geld verdienen, stap 5

Eén van de redenen waarom je dit beroep wilt uitoefenen is natuurlijk om er geld mee te verdienen. En dat is ook zeker mogelijk. Dit kan via Google advertenties, affiliate marketing of simpelweg doordat bedrijven jou betalen voor een goed artikel. 

Als je enkele weken lekker aan het schrijven bent geweest en jouw blog trekt al aardig wat bezoekers, dan kun je op het blog Google Adsense plaatsen. Deze reclames zie je ook als je googled naar een artikel. Google betaalt jou voor het tonen van deze advertenties. Wil je liever een deel van de omzet bij verkoop van een product dan kun je een affiliate link aanmaken via bijvoorbeeld Tradetracker of Daisycon. Koopt iemand iets via jouw blog dan krijg jij hiervan een percentage.

Is deze baan jou op het lijf geschreven?