Reparateur iPhones & iPads (m/v)

repartie telefoon

Als reparateur van iPhones en iPads kun jij vakkundig en snel kapotte apparaten herstellen. Voor het vervangen van een scherm of een dock connector draai jij je hand niet om. Klanten verwachten van jou vakmanschap en snelheid. Lang wachten op een repartie doen zij niet graag.

 

Positieve punten van deze baan zijn:

 • Werken met kwaliteitsproducten van Apple
 • Regelmatig tot veel klantcontact
 • Een redelijk inkomen conform cao
 • Pensioenopbouw

Negatieve punten van deze baan zijn:

 • Stress doordat er veel reparaties tegelijk zijn
 • Soms alleen tijdelijke of oproepcontracten mogelijk

Familie en vrienden zullen regelmatig een beroep op je doen als hun telefoon kapot is

 

Wat ga je doen?

De iPhone, iPad, iPod, MacBook en Apple TV zijn niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Voor zowel consumentengebruik als zakelijk gebruik is er veel vraag naar deze producten. Veel jonge consumenten starten met een Apple-product en herhalen hun aankoop na een aantal jaren. De iPhones en iPads bevallen zo goed dat ze worden verkocht in alle prijsklassen en voor iedere doelgroep. Dit betekent ook dat er weleens iets kapot gaat, dat vervolgens gerepareerd moet worden.

Deze reparatie neem jij als reparateur van iPhones en iPads voor jouw rekening. Als reparateur van deze kwaliteitsproducten kun je werken voor een detailhandelsbedrijf of grootwinkelbedrijf en hoofdzakelijk eigen producten (garantie) repareren. Of je werkt voor een technische dienst die uitsluitend repareert in opdracht van derden. Het verschil zal je merken in de cao en het pensioenfonds waarbij je dan bent aangesloten. 

Werk je voor een detailhandelsbedrijf of grootwinkelbedrijf zoals Kijkshop,  Telefoon Reparatie Breda, BCC of bijvoorbeeld Mediamarkt dan werk je op de technische afdeling en repareer je de producten die worden toegestuurd die nog binnen de garantie vallen. Soms repareer je ook in opdracht een iPhone of iPad die buiten de garantietermijn is maar dat is niet jouw hoofdtaak.

Je kunt ook werken op de technische dienst van een werkgever die gespecialiseerd is in reparatie voor derden. De gehele dag komen er dan leveringen binnen van kapotte apparaten die hersteld moeten worden. Soms sta je ook aan de balie als er een winkellocatie of servicebalie bemand moet worden. De technische aard van de werkzaamheden verschilt niet. Het gaat om secuur en precisie werk waarbij jij je goed moet concentreren. Je draagt altijd een ontladingspolsband en je beschikt over een volledig uitgeruste reparatieset met precisie gereedschap, magnetische schroefmat en schroevendraaiers.

Veel reparaties zijn standaard werk. Een dock connector vervangen kun je bij wijze van spreken met je ogen dicht. Zo vaak komt dat voor. Andere reparaties vragen meer aandacht zoals bijvoorbeeld ingewikkelde schades door vocht of weinig voorkomende storingen. De meeste reparaties kosten jou niet meer dan 15 tot 20 minuten tijd.

Naast de technische kant van jouw vak heb je een administratie taak. Je controleert, accepteert en registreert online de klachten en uitgevoerde herstelwerkzaamheden. De klant ontvangt op basis van deze gegevens een vrijblijvende prijsopgave of een factuur .

 

Welke opleiding heb je nodig voor deze functie?

Voor deze functie wordt minimaal een mbo-opleiding mechatronica of elektrotechniek gevraagd. Heb je relevante praktijkervaring door bijvoorbeeld stage is dat een duidelijke pré.

 

Jouw competenties

 • Accuraat
 • Zelfstandig
 • Gedreven
 • Communicatief vaardig
 • Betrokken
 • Resultaatgericht
 • Oog voor detail

Brutoloon

Het brutoloon van een medewerker technische dienst met enkele jaren werkervaring en een mbo-diploma ligt tussen 1.950 en 2.850 euro per maand.

 

CAO

Werk je voor een detailhandelsbedrijf of grootwinkelbedrijf en repareer je (garantie-) producten dan val je onder de cao voor Detailhandel en Grootwinkelbedrijf. Je pensioenopbouw gebeurt dan bij het aangesloten pensioenfonds voor de detailhandel en ambachten.

Repareer je echter voor een werkgever in opdracht van derden, dan val je binnen de cao kleinmetaal voor metaaltechnische bedrijven en het bijbehorende pensioenfonds. Je hebt dan ook andere arbeidsvoorwaarden.

 

Voordelen die meestal bij de baan reparateur iPhones & iPads horen zijn:

Salaris

Een redelijk inkomen voor de mate van verantwoordelijkheid die je in de uitoefening van jouw functie draagt.

Vakantiegeld

Je hebt recht op 8% vakantiebijslag. Dit wordt in de maand mei uitbetaald.

Arbeidsuren en vakantiedagen

Je werkt 40 uur per week en je hebt recht op compensatieverlof.

Onkosten- en overwerkvergoeding

Je ontvangt een reiskostenvergoeding voor jouw woon-/werkverkeer van 0,19 eurocent per kilometer. Uren die je eventueel overwerkt kun je later opnemen als vrije tijd of laten uitbetalen.

Fooi

Heel soms ontvang je een fooi als je werkt aan een servicebalie. Maar houd hier geen rekening mee. Zo vaak komt het niet voor.

Pauzes

Je hebt recht op tweemaal 15 minuten koffie- of theepauze en een half uur onbetaalde pauze tussen de middag.

 

Wat je verder nog weten moet

Er is niets vervelender dan een klant naar huis sturen met een gerepareerd product waarvan blijkt dat deze niet goed genoeg is gerepareerd. Test daarom het toestel na de reparatie zorgvuldig en meerdere malen uit om teleurstelling bij de klant te voorkomen.

 

De (bij-) baan reparateur iPhones & iPads is iets voor jou wanneer:

 • Jij snel en secuur een reparatie aan een iPhone of een iPad kunt uitvoeren.
 • Jij duidelijk een vrijblijvende prijsopgave kunt samenstellen die recht doet aan de klachten
 • Jij een betrokken en sociale collega kunt zijn
 • Jij net zo gemakkelijk zelfstandig werkt als in een team
 • Jij zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig bent.
 • Jij betrouwbaar en loyaal bent
 • Jij bereid bent jezelf te blijven ontwikkelen in het vakgebied

 

Vervoer

Voor deze functie is het niet noodzakelijk dat je beschikt over een rijbewijs. Je kunt je werk bereiken per openbaar vervoer, fiets of scooter.