Meewerkend hovenier aanleg

Als meewerkend hovenier aanleg geef je leiding aan een klein team van 4 tot 6 assistent-hoveniers, BBL’ers en medewerkers groenvoorziening. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten die door jouw werkgever zijn aangenomen. Het werk bestaat voornamelijk uit de aanleg van nieuwe (bedrijfs-) tuinen in eigen beheer en voor een klein deel uit onderhoud.

 

Positieve punten van deze baan

- Buiten werken

- Veel beweging

- Samenwerken in een team

- Redelijk salaris

- Beloning conform Hoveniersbedrijf CAO

- Soms een bedrijfsauto (bestelbus)

 

Negatieve punten van deze baan

- Ook werken met slecht weer

- Het werk is fysiek zwaar

 

Wat ga je doen?

Als meewerkend hovenier aanleg word je verantwoordelijk voor alle projecten van tuinaanleg die jouw werkgever in eigen beheer ontwerpt, calculeert en voorbereidt. Samen met je collega’s pak je de uitvoering van het project bij de klant op. Jullie verrichten alle voorkomende werkzaamheden die horen bij het aanleggen van een kwalitatief hoogwaardige tuin. De klant verwacht namelijk een topprestatie binnen de afgesproken voorwaarden en de afgesproken tijd.

Dagelijks meld je als eindverantwoordelijke de voortgang aan je direct leidinggevende. Je vult het geautomatiseerde voortgangssysteem of het voortgangsrapport. Hierin worden de uren, materialen en producten die zijn verwerkt geregistreerd.

Je hebt ruime ervaring met aanleg van tuinen en je neemt graag het voortouw bij de uitvoering. Je kunt uiteraard van tekening lezen en dit ook vertalen naar je teamleden. Je bent een hardwerkende leider die zelf ook laat zien dat kwaliteit ontstaat met inzet.

Jouw werkgever kan binnen de organisatie ruimte bieden aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Binnen de sector groenvoorziening is dit gebruikelijk en komt dit vaak voor.  Deze mensen krijgen de mogelijkheid om te werken in het groen en bijvoorbeeld werkervaring op te doen om assistent-hovenier te kunnen worden. Deze mensen kunnen voor kortere of langere tijd deel uitmaken van jouw team. Je moet hierbij denken aan mensen in de Wajong, bijstand of mensen met loondispensatie die werken voor minder dan het minimumloon. Van jou wordt dan verwacht dat je als voorman deze werknemers kunt begeleiden en motiveren.

 

Welke opleiding heb je nodig voor de functie meewerkend hovenier aanleg?

Als meewerken hovenier aanleg ben je een allround hovenier die een afgeronde opleiding heeft gevolgd in het hoveniers- en/of groenvoorziening vak. Je kunt hierbij denken aan een VHG Branche-opleiding tot Vakbekwaam Hovenier. Ook volstaat een opleiding aan bijvoorbeeld een ROC in de richting Hovenier & Groenvoorziening. Eventueel aangevuld met relevante cursussen en trainingen.

 

Wat belangrijk is om te weten

De klant is mondig en verwacht een mooie nieuwe tuin die professioneel is aangelegd. Dit vraagt van de hovenier om (naast goed vakmanschap) een mondige, representatieve en professionele houding. Jij hebt het eerste aanspreekpunt voor de klant en jij bent daarmee het visitekaartje van jouw bedrijf.

Salarisindicatie

Het brutoloon loopt van €1.649 tot €2.905 bruto per maand bij een volledige werkweek.

 

Competenties

- Mondig

- Representatief

- Sterk

- Fit

- Doorzettingsvermogen

- Leiderschap

- Enthousiasme

 

Voordelen die meestal bij de baan meewerkend hovenier aanleg horen

Salaris

Deze baan wordt redelijk goed betaald. Ben je ouder dan 23 jaar ontvang je meer dan het minimumloon.

Vakantiegeld

Tijdens je vakantie wordt je salaris doorbetaald. Het vakantiegeld is 8% van het brutoloon en dit krijg je uitbetaald in mei.

Bij ziekte

Wanneer je ziek bent krijg je je salaris doorbetaald.

Werktijden

Dagelijks van 07.00 tot 16.15 uur.

Overwerktoeslag

Uren boven het dagvenster van 9,5 uur worden uitbetaald tegen 130%

Inconveniëntentoeslag

Conform cao een toeslag van  50% op zaterdagen en 100% op zondagen

Cursussen of trainingen

Soms stelt je werkgever je in de gelegenheid aanvullende cursussen of trainingen te volgen.

Kleding / Materiaal

Voor kleding en schoenen wordt meestal gezorgd door je werkgever. Anders ontvang je hiervoor een vergoeding van €2,27 per week

.

 

De baan meewerkend hovenier aanleg is iets voor jou wanneer:

- Je graag met bloemen en planten werkt

- Je van aanpakken weet

- Je bent VCA gecertificeerd

- Je werkt graag buiten en niet op kantoor

- Je wilt graag in teamverband werken

- Je wilt 's-avonds graag vrij zijn

- Je leiding wilt geven

- Je hebt een opleiding in de richting Hovenier & Groenvoorziening hebt gevolgd

 

Vervoer

De werkgever zal van je verwachten dat je over een rijbewijs B beschikt. Je werkt op locatie en daarvoor moet je reizen.