Callcenter medewerker

callcenter

Wanneer je als callcenter medewerker aan de slag wilt gaan werk je veelal binnen, achter de telefoon en de computer.  Je probeert potentiële klanten (leads) te interesseren voor de producten en diensten die je opdrachtgever of bedrijf waarvoor je werkt levert. Je kunt als callcenter medewerker worden ingezet voor inbound calls en voor outbound calls. Over het algemeen werkt een callcenter medewerker als outbound caller. Het werk van een callcenter medewerker wordt ook wel telefonische acquisitie genoemd. Een (bij-) baan als callcenter medewerker kan erg goed verdienen als je goed bent in je werk.

Positieve punten van deze baan

- Flexibele werktijden

- Zelfstandig werken

- Werken met collega's

- Veel klanten contact

- Vaak parttime mogelijkheden

- Verdien makkelijk bij in slechts een paar uurtjes

- Geniet gewoon van je weekend

- Soms mogelijkheden voor werken vanuit huis

- Als je vanuit huis mag werken kun je dingen tussendoor doen, bijvoorbeeld de kinderen ophalen of de hond uitlaten

 

Promotie medewerker (oproepkracht)

Als promotie medewerker (oproepkracht) ben jij het visitekaartje van de opdrachtgever. Je werkt samen in een team van promotie medewerkers en je zorgt ervoor dat het klantenbestand van je opdrachtgever groeit. Je staat op beurzen en evenementen in weekenden en op feestdagen en je flyert of verkoopt producten of diensten van deur tot deur. De werkzaamheden die je verricht zijn gericht op sales, klantenbinding of verstrekken van informatie. 

Accountmanager (m/v)

Als accountmanager ben jij verantwoordelijk voor een aantal klanten. Jij speelt in op de behoefte van deze klanten en jij zorgt dat zij geleverd krijgen wat zij willen.

Hoofd Verkoop (binnendienst)

Als hoofd verkoop (binnendienst) ben jij verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte uitvoering en verdere ontwikkeling van het verkoopkanaal. Je bent de verbindende factor tussen de binnendienst, het commerciële team (waaronder het promotieteam) en het marketingteam. Je kent de markt en je ziet steeds nieuwe mogelijkheden. Deze mogelijkheden benut jij samen met je team keer op keer om de omzet van je werkgever op te stuwen.

Commercieel medewerker accountmanagement (m/v)

Als commercieel medewerker accountmanagement ben je een belangrijke steun voor de accountmanagers. Je bereidt leads voor door informatie te verzamelen en contacten te leggen met potentiële prospects.