De tijd van oude grauwe en grijze kantoren is voorbij. Organisaties lijken steeds beter te begrijpen dat het kantoor naast een werkomgeving ook de functie heeft om werknemers tevreden en gemotiveerd te houden. Dit is echter niet de enige extra functie die het kantoor kan vervullen. Het kantoor kan namelijk ook dienen als tool om meer sollicitanten aan te trekken en het kan een rol spelen bij de keuze van de sollicitant om voor een specifiek bedrijf te kiezen.

Is een organisatie gevestigd in een kantoorruimte in Amsterdam? Dan is de concurrentie ook groot. Maak daarom het verschil met een hip en modern kantoor waar werknemers met plezier naartoe gaan.

Kantoorruimte om sollicitanten aan te trekken

Hoe werkt dit?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat kantoor onderdeel is van het imago dat een bedrijf uitstraalt. Een hip en modern of industrieel kantoor met gietvloer zegt iets totaal anders dan een ouderwets kantoor met bijvoorbeeld een systeemplafond en tapijt. Daarnaast is het mogelijk om met de inrichting al veel verschil te maken.

Heeft een kantoor alleen de benodigde onderdelen als een bureau, bureaustoel, computers, kasten en een keuken? Dan straalt dit niet uit dat een bedrijf jong en ambitieus is. Beschikt het kantoor over speelse elementen en inrichting? Dan is de uitstraling compleet anders.

De kantoorruimte ontwerp

Er zijn dus bepaalde elementen in een kantoor die ervoor kunnen zorgen dat meer sollicitanten geïnteresseerd zijn. Een aantal van deze elementen huizen in het ontwerp van de kantoorruimte, denk hierbij aan:

 • Een mooie vloer (gietvloer of oude gymzaalvloer)

 • Industriële look (geen systeemplafonds, maar alles open en bloot)

 • Het gebruik van een speelse kleur op een muur

 • Een krijtwand met leuke teksten

 

Kantoorruimte inrichting

Zoals gezegd kan speelse inrichting ook uitstekend bijdragen aan een jonger en leuker imago. Denk hierbij aan:

 • Tafelvoetbal of pingpongtafel

 • Robuste houten plantenbakken

 • Een ruimte om te ontspannen

 • Een huiskamer achtige zithoek


Natuurlijk zijn er nog veel meer elementen in het ontwerp en de inrichting die kunnen bijdragen aan een hippe uitstraling. Benieuwd? Er zijn diverse websites en social media kanalen waar inspiratie opgedaan kan worden.

De nieuwe look gebruiken en uitdragen

Heeft het kantoor een facelift gehad en is het nu een heerlijke plek om te werken? Dan zal de productiviteit onder werknemers ook omhoog gaan. Bovendien is het nu tijd om deze nieuwe uitstraling uit te dragen en over te brengen aan sollicitanten, maar hoe? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via:

 • De website, Bijvoorbeeld via een leuke persoonlijke over ons pagina en vacaturepagina met veel foto’s.

 • Social media, het posten van foto’s van het kantoor en leuke events.

 • Het verwerken van foto’s in vacatures.

 • Een testimonial van één van de medewerkers

Er zijn vast nog meer opties, kijk daarom ook goed naar bedrijven die zich hier al langer richten. Van hen valt altijd iets te leren! De kantoorruimte en het imago kunnen een grote impact hebben op het aantal sollicitanten.

Meer informatie over hippe kantoren die sollicitanten aantrekken?

Of je nu op zoek bent naar een nieuw kantoor of even inspiratie op wilt doen, Op Flexas.nl vind je diverse kantoorruimtes die hier uitermate geschikt voor zijn..