‘Je bent nooit te oud om te leren’, een eeuwenoud gezegde. Wie denkt na de studie klaar te zijn met leren heeft het mis. Je leert je leven lang op allerlei gebieden en manieren. Ook voor je loopbaan is blijven leren essentieel. Op deze manier blijf je aantrekkelijk voor je huidige en/of toekomstige werkgever. We nemen 3 belangrijke leergebieden voor je loopbaan met je door.

  1. Inhoudelijk leren

De ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom is het van belang op de hoogte te blijven van de ontwikkeling in je eigen branche. Welke (technische) ontwikkelingen zijn er in de markt? En welke (management)theorieën zijn hot? Zijn er bepaalde certificaten die je nodig hebt om je vak uit te kunnen blijven oefenen? Dit zijn enkele vragen die je kunnen helpen. Belangrijk is dat je weet wat er speelt en dat je een bewuste keuze maakt waar jij je verder in gaat verdiepen.  

  1. Over jezelf leren

In je dagelijkse werk sta je er vast niet altijd bij stil: jouw manier van communiceren, leidinggeven, je rol binnen het team, etc. Kennis over je eigen functioneren zorgt ervoor dat je nog plezieriger en effectiever kan (samen)werken. Ervaringsleren biedt de mogelijkheid om met behulp van diverse oefeningen gedrag zichtbaar te maken die je in de dagelijkse praktijk ook laat zien. Je leert door te doen! Het geeft inzicht in jouw werkwijze en het biedt de mogelijkheid om deze te verbeteren zodat je met nog meer plezier je werk kan doen.

  1. Teamontwikkeling

Naast individuele ontwikkeling is het ook voor een team van belang om te blijven ontwikkelen. Zorg dat je met je team blijft werken aan verbetering. Hoe kan je als team effectiever samenwerken en communiceren? Hoe doet het team de dingen die gedaan moeten worden? Met het inzetten van een teamontwikkelingsprogramma leer je met elkaar te reflecteren op het functioneren van het team en krijg je handvatten om je team verder te ontwikkelen.