Aankomende zomer is het tekort aan gekwalificeerd personeel in de ouderenzorg zo groot dat werkgevers alles uit de kast trekken om nieuwe werknemers aan te trekken. 

Ben je student en op zoek naar vakantiewerk dan zijn er leuke mogelijkheden deze zomer in de ouderenzorg. Zo is het mogelijk om vakantie met werk te combineren in een omgeving van strand of bos. Of heb je misschien meer interesse in een leuke leaseauto die je ook privé mag gebruiken? 

Niet alleen studenten worden opgeroepen om te komen werken in de ouderenzorg. De acute problemen voor deze zomer zijn slechts het topje van de problemen in de branche. De verwachting is dat het aantal vacatures in de ouderenzorg hard blijft oplopen. Er gaan geluiden dat het aantal zelfs boven 50.000 uitkomt binnen 5 jaar. 

De sector kampt met een imago probleem en een achterstand in jongeren die kiezen voor een zorgopleiding. Een mogelijke oplossing zou gezocht moeten worden in meer samenwerking in de branche. Zorgondernemers kiezen nog teveel voor hun eigen instelling en omzet. Ook moet er gedacht worden aan zijinstroom van 50-plussers die nu nog thuis zitten en moeilijk aan het werk kunnen komen. Afwachten op maatregelen uit de politiek is geen goede optie omdat er nu acute oplossingen nodig zijn. De sector is zelf aan zet om snel met nieuwe ideeën te komen.