Nederlanders drinken gemiddeld ruim drie koppen koffie per dag. Daarmee is de Nederlander gemiddeld gezien een stevige koffiedrinker. Er is vaak discussie over de ideale dosis cafeïne en of koffie überhaupt wel goed voor je is. Op grond van wetenschappelijk onderzoek lijkt het daar wel op! Dat koffie energie geeft staat vast. Gemiddeld drinken wij 165 liter koffie per persoon per jaar. Koffie is daarmee het meest populaire drankje op de werkvloer. Iedereen drinkt koffie eigenlijk maar om twee redenen. Het is lekker en het geeft energie. Toch zijn er meer redenen om koffie te drinken.

 

Goed voor de gezondheid

Uit onderzoek blijkt dat koffie goed is voor onze lever. Mensen die gemiddeld minder dan drie koppen koffie per dag drinken zullen gemiddeld meer abnormale lever enzymen aanmaken dan iemand die gemiddeld meer koffie drinkt. Door koffie te drinken kunnen symptomen van Parkinson worden voorkomen. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van cafeïne. Het helpt tegen de ontwikkeling van ziektes als Parkinson en diabetes.

Het koffiemomentje maakt je productiever

Even naar de koffieautomaat lopen om een kopje koffie te halen. Het moment dat je even van je werkplek gaat en dat je de benen strekt. Bedrijven zien ook steeds vaker in dat momenten van rust bevorderlijk zijn voor de productiviteit. Dit is mede ook de reden waarom er steeds meer hippe koffiecorners ontstaan in bedrijfsverzamelgebouwen. Ondernemers zien tegenwoordig het nut in van een (hippe) koffiecorner.

 

 

Medewerkers moeten naar de koffiecorner lopen en beweging is erg belangrijk. Bovendien is de koffiecorner in bedrijfsverzamelgebouwen en business centers ook meteen een moment om te netwerken en laagdrempelig contact te leggen met andere ondernemers, bedrijven of werknemers. De grote kantoorconcepten die zich bevinden in kantoorruimtes in Amsterdam bieden steeds vaker hippe koffiecorners, maar in kleinere steden zoals Nijmegen zijn ze hier tegenwoordig ook al mee bezig.

 

Hippe koffie?

 

Er is natuurlijk ook een maar in dit verhaal. De grote koffietenten zoals Starbucks en Coffee Company kunnen soms wel koffie leveren met vijf keer zoveel cafeïne. Met alle suikers en slagroom die toegevoegd worden kan er natuurlijk totaal niet meer worden gesproken over een gezond drankje. Drink koffie dus zwart met een normale dosis cafeïne en dus niet zoals het onderstaande plaatje.

 

Niet alle koffie op kantoor is goed voor je!